Skip to main content

Lær styrketrening ved hjelp av apper

By oktober 10, 2019oktober 28th, 2019Innlegg

Om du ønsker å forstå styrketrening og øvelsesteknikk på en bedre måte, så kan de to appene som er utviklet av professor Tron Krosshaug ved Norges Idrettshøgskole (NIH) sannsynligvis hjelpe deg godt på vei.

Krosshaug underviser til daglig i styrketrening og biomekanikk ved NIH. Gjennom årene har han blant annet utgitt undervisningsmateriale i 3D og generell video. Her ligger mye av grunnlaget som har inspirert hans utvikling av appene.

Den første appen, MA Basis4, gir deg instruksjoner i styrketrening og øvelsesteknikk ved hjelp av 3D animasjoner. Øvelser som benkepress, knebøy, markløft, og kroppshev er blant annet fremstilt her. 3D animasjonene illustrerer de biomekaniske effektene av enhver øvelsene, slik at du kan se muskelaktiveringen.

På denne måten kan appen for eksempel hjelpe nybegynnere med å lære seg teknikk i diverse øvelser. Den kan derimot også hjelpe ekspertene å bedre forstå akkurat hvordan enkelte øvelser takler muskelgrupper, slik at de kan optimalisere sin treningshverdag.

Appen MA Biomek gir brukerne en enkel innføring i biomekanisk analyse. Krosshaug mener at en slik analyse er helt nødvendig dersom en ønsker å forstå hvordan enkeltøvelser påvirker muskler og ledd med tanke på belastning.

En nylig undersøkelse av omtrent 500 individer som bedrev styrketrening på verdensbasis beviste behovet for apper slik Krosshaug nå altså har utviklet. Både i Norge og internasjonalt er nemlig forståelsen for hvordan styrketrening både bør utføres, og den effekten det har på musklene, rimelig lav.

Leave a Reply